Bóg w Krakowie

wesprzyj-film-buttonMłody polityk, który otrzymuje korupcyjną propozycję; dziewczyna szukająca miłości; stojąca na rozdrożu prawniczka specjalizująca się w sprawach rozwodowych; drobny złodziej pragnący ukraść relikwiarz z Krwią Pańską; małżeństwo niemogące doczekać się dziecka; wreszcie kobieta po przejściach i mężczyzna niepotrafiący wyzwolić się ze szponów hazardu. Co ich łączy?„Bóg w Krakowie” to film o potędze Bożego Miłosierdzia i tęsknocie człowieka za Stwórcą. Jego akcja rozgrywa się współcześnie na tle urokliwego, tajemniczego i mistycznego miasta, które sam Bóg postanowił uczynić stolicą swojego Miłosierdzia. Na splatających się drogach bohaterów swoje ślady odciskają wielcy święci: św. Jan Paweł II, św. Brat Albert, św. Jadwiga, św. Faustyna, a nawet… św. Rita, a niezwykłe sceny rozgrywają się w pełnych mistyki miejscach: pod wawelskim Czarnym Krzyżem, cudowną figurą Dzieciątka Koletańskiego czy przed obrazem Matki Bożej Wolności.

„Bóg w Krakowie” jest filmem o wierze, nadziei, przebaczaniu, poświęceniu, miłości, wolności. W tym pełnym ciepła i dobrych emocji obrazie widzowie mogą podziwiać wielu znakomitych aktorów: Dorotę Pomykałę, Jerzego Trelę, Kamilę Baar, Radosława Pazurę, Piotra Cyrwusa, Edwarda Linde-Lubaszenko, Karolinę Chapko, Macieja Słotę i wielu innych. Reżyserem i autorem scenariusza jest Dariusz Regucki, twórca m.in. „Karoliny”.

Film patronatem honorowym objął kard. Stanisław Dziwisz.

Premiera: maj 2016

Relacje z planu zdjęciowego