Działamy! Trzy nowe pomysły na film

Ostatnie wydarzenia świadczą o tym, że film ma niepojętą siłę docierania do umysłów społeczeństwa. Ma siłę niszczenia niczym huragan lub siłę odbudowy. Dlatego jesteśmy przekonani, że naszym obowiązkiem jest działać. I to działać szybko.

Rozpoczęliśmy prace dokumentacyjne i scenariuszowe. Jesteśmy po ważnych rozmowach w miejscach, których dotyczyć będzie fabuła filmu. Mamy błogosławieństwo i otwartą drogę, by przystąpić do pierwszego etapu produkcji. Koszt tego etapu, który zakończy się trzema gotowymi scenariuszami oraz dokumentacją produkcyjną, to 300 tysięcy złotych. Gorąco wierzymy, że także w tym dziele możemy liczyć na  Ciebie - zostań współproducentem kolejnych naszych filmów!

Wybierz kwotę wsparcia:

30 zł                 60 zł                 90 zł                  120 zł                 150 zł

200 zł                  250 zł                  300 zł                 500 zł                 1000 zł

(po wybraniu kwoty zostaniesz przekierowany na stronę szybkich płatności Przelewy24)

TYTUŁ ROBOCZY: CUD

CEL PROJEKTU: przybliżenie widza do Eucharystii

Film fabularny z historią cudu eucharystycznego, który wydarzył się w Sokółce w 2008 roku, w tle. Po oficjalnym ujawnieniu informacji o tym do prokuratury wpływa zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa. Na wieść, że na Hostii znajduje się kawałek ludzkiego ciała, jedna z organizacji ateistycznych domaga się śledztwa na okoliczność domniemanego morderstwa.

TYTUŁ ROBOCZY: JÓZEF

CEL PROJEKTU: wskazanie na św. Józefa jako pomocnika w kryzysie rodzinnym

Fabuła filmu rozgrywać się będzie współcześnie w Kaliszu. Główny bohater to trzydziestokilkuletni mężczyzna, mąż i ojciec, który zmaga się z kryzysem małżeńskim. Gdy rodzinę opuszcza żona, świat wali mu się na głowę. Czy w kulminacyjnym momencie, gdy będzie musiał podjąć decyzję, która zaważy na losach rodziny, będzie w stanie zachować się jak... św. Józef?

TYTUŁ ROBOCZY: OBJAWIENIA

CEL PROJEKTU: promowanie jedynego oficjalnego polskiego przesłania Matki Bożej

Fabularno-kostiumowa historia o jedynych w Polsce uznanych oficjalnie przez Kościół objawieniach Matki Bożej w Gietrzwałdzie, na Warmii. Dwie dziewczynki, wizjonerki, doświadczyły tam objawień w 1877 roku. Jak zwykle w takich wypadkach spotkały się ze zrozumiałym sceptycyzmem.

Filmy można wesprzeć wpłatą na tej stronie internetowej lub bezpośrednio na konto:

Stowarzyszenie Rafael
Nr konta: 28 1240 4650 1111 0010 7936 2893
Tytuł wpłaty: Darowizna – 3 Filmy – ETAP I

Dla wpłat zagranicznych:
◆ EUR IBAN: PL 27 1240 4719 1978 0010 5681 7006 SWIFT/ BIC code: PKOPPLPW
◆ USD IBAN: PL88 1240 4719 1787 0010 5681 7019 SWIFT/ BIC code: PKOPPLPW

Dziękujemy!

Każdy gest wsparcia wykorzystamy jak najlepiej. Mamy nadzieję, że dotychczasowe nasze działania są tego gwarantem.